چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر روز یکشنبه ۱ بهمن اجراهای بخش صحنهای خود را آغاز کرد. این دوره از جشنواره در روز اول خود میزبان آثاری از شهرهای فسا، مشهد و چند اثر دانشجویی از دانشگاههای پردیس دانشگاه هنر، دانشگاه هنر و معماری کردستان، دانشگاه هنر تهران و دانشگاه سوره بود.
جشنواره تئاتر فجر با اجراها افتتاح شد یا با مراسم؟
مراسم افتتاحیه چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر روز یکشنبه ۱ بهمن و همزمان با اجراهای صحنهای اولین روز جشنواره برگزار شد. این در حالی است که اصولا برنامهریزی برای برگزاری مراسم افتتاحیه یک جشنواره باید متفاوتتر از اتفاقی باشد که در چهل و دومین جشنواره تئاتر فجر رخ داد.
در واقع روز یکشنبه ۱ بهمن جشنواره چهل و دوم تئاتر فجر با اجرای نمایش «در جنگ احساسات ممنوع» به کارگردانی نوشین قاسمی از دانشگاه سوره که ساعت ۱۵ در سالن کوچک مرکز تئاتر مولوی روی صحنه رفت افتتاح شد و پس از آن نیز دیگر آثار نمایشی اولین روز به صحنه رفتند. مراسم افتتاحیه جشنواره نیز در حالی برگزار شد که همزمانی آن با چند اجرا، اجازه تماشای این آثار را به اصحاب رسانه و برخی هنرمندان نداد زیرا باید در مراسم افتتاحیه حضور پیدا میکردند.
علیرغم اینکه عنوان مراسم برگزارشده در روز اول بهمن «مراسم افتتاحیه چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر» بود اما این عنوان فقط شکل نمادین داشت و در واقع این مراسم به معرفی برگزیدگان ۴ بخش پژوهش، نمایشنامهنویسی، نمایشهای تلویزیونی، رادیوتئاتر و همچنین اهدای نشان درجه یک هنری به چند هنرمند و همچنین تجلیل از یک هنرمند پیشکسوت رادیو اختصاص داشت.
هنوز خبری از تبلیغات جشنواره تئاتر فجر نیست
با وجود اینکه چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر آغاز به کار کرده است اما در اولین روز جشنواره خبری از تبلیغات محیطی و شهری مناسب و در خور این جشنواره نبود. این در حالی است که وعده داده شده از سوی ستاد برگزاری جشنواره چهل و دوم مبنی بر این بود که در اولین روز جشنواره تبلیغات محیطی و شهری مناسب انجام میشود.
تنها تبلیغی که در اولین روز جشنواره چهل و دوم انجام شده بود، نصب برنامه و پوستر جشنواره در ورودی سالنهای میزبان آثار جشنواره بود و پهنه رودکی و چهارراه ولیعصر (عج) به عنوان محدوده اصلی میزبانی جشنواره، تهی از تبلیغات قابل توجه چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر بود.
پیش از این و در نشست رسانهای چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر اعلام شد که رایزنیها با شهرداری تهران و سازمان زیباسازی شهرداری برای اجرای تبلیغات شهری و محیطی جشنواره انجام شده ولی با شروع جشنواره خبری از این تبلیغات نبود.
باز هم پای خردسالان به جشنواره تئاتر فجر باز شد!
دوره چهل و یک جشنواره تئاتر فجر که با حضور کودکان و خردسالان در تالار وحدت برای تماشای یک اثر نمایشی مواجه شدیم و این امر تعجببرانگیز بود زیرا اجرای مدنظر ویژه خردسالان و کودکان نبود. بار دیگر و این بار در چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر این اتفاق رخ داد و در اولین روز جشنواره، خانوادهها به همراه فرزندان خردسال خود در تالار وحدت حضور پیدا کردند تا به تماشای نمایش «ایلخونی» بنشینند.
این در حالی بود که سر و صدای این کودکان شرایط را برای تماشای اجرای اثر متفاوت کرده بود.
نکته قابل تامل دیگر این بود که گویا عکاسی از اجرا آزاد بود و اکثر مخاطبان با تلفنهای همراه خود به عکسبرداری از اجرا پرداختند و هیچ تذکری در این زمینه به آنها داده نشد.
چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از ۲۷ دی تا ۱۲ بهمن با دبیری مهدی حامدسقایان در حال برگزاری است.