ششعنوان دیگر از مجموعه کتابهای «ریاضی با موشی» نوشته اِلِنور مِی و دیگر نویسندگان کودک، بهتازگی با ترجمه محبوبه نجفخانی توسط نشر افق منتشر و راهی بازار نشر شدهاند. اینمجموعه در قالب عناوین «کتابهای فندق» چاپ شده که آثار کودک و نوجوان نشر افق را در بر میگیرد. مخاطبان اصلی مجموعه پیش رو، کودکان گروه سنی ب هستند.
مجموعه «ریاضی با موشی» برای استفاده کودکانی نوشته شده که با ریاضی و مسالههایش مشکل دارند. هرجلد این مجموعه، برداشت تازهای از مفاهیم ریاضی پایه ارائه میدهد. شخصیتهای اصلی کتاب «ریاضی با موشی» دو موش کوچولو به اسمهای آلبرت و واندو هستند که در دیوار خانه آدمها زندگی میکنند. دستاندرکاران چاپ این مجموعه هدف از تهیه آن را جلب توجه کودکان به داستان و ریاضی و همچنین به کار انداختن تخیل آنها عنوان کردهاند. تصویرگری کتابهای مجموعه مورد نظر هم توسط دِبورا مِلمون انجام شده است.
آلبرت و واندا خواهرش، دو موش نترس و وروجک هستند که در حالی که تخیل بچهها را در داستان به کار میاندازند، در چنگ گربه ترسناک قصه هم فرار میکنند.
پیش از این در خردادماه سال ۹۸، ششجلد اول اینمجموعه با عناوین «شهربازی پرماجرا»، «گمشدن در موزه»، «موشهای اسکیتباز»، «آببازی در ساحل»، «اولینروز مدرسه» و «موش بیشتر، خانه شادتر» چاپ شدهاند. حالا عناوین هفتم تا دوازدهم «ریاضی با موشی» به چاپ رسیدهاند.
هفتمین کتاب مجموعه پیشرو، «آلبرت جمع میبندد» است که در آن واندا یک کتاب جدید و جذاب از کتابخانه امانت گرفته و به خانه آورده است. آلبرت حاضر است همهچیزش را از اسباببازی گرفته تا کرمهای خاکیاش بدهد تا وندا را کنار زده و خودش، اولْ آن کتاب را بخواند. اما نکته اینجاست که آیا واندا قبول میکند یا نه.
کتاب هشتم «ریاضی با موشی»، «تولدت مبارک آلبرت!» نوشته لوری هسکینز هوران است که در آن روز تولد آلبرت رسیده و حسابی ذوق و شوق دارد. چون قرار است یکعالمه بادکنک باد کنند و دوستهایش به خانهشان بیایند و کیک بخورند و کلی هدیه بگیرد. اما نکته اینداستان هم در این است که آیا آلبرت چیزی را آرزو کرده یا نه؟
نهمینجلد مجموعه پیشرو، «آلبرت به اردو میرود» است. اینبار قرار است گروه پیشاهنگهای پیشتاز به اردو برود. اینگروه ۱۰ موش کوچولو دارد که منتظرند و لحظهشماری میکنند تا زودتر راه بیافتند و به اردو بروند. آلبرت هم که یکی از آنهاست میخواهد حلزون خانگیاش را با خود بیاورد. موشهای پیشاهنگ هم که صبرشان تمام شده، فریاد میزنند: «آلبرت کجاست؟»
«مهمانی عصرانه آلبرت» نوشته دافنه اسکینز دهمینکتاب «ریاضی با موشی» است که در شروع آن، آلبرت حسابی حواسش را جمع کرده که تا نکند یکوقت واندا بیشتر از او چیزی به دست بیاورد. به خاطر همین حساب و کتاب همهچیز را نگه میدارد. اما آیا اینرفتارش درست و عادلانه است؟ و آیا همیشه یک بهتر است صفر است؟ ظاهرا آلبرت نمیداند گاهی ارزش صفر از یک بیشتر است!
کتاب یازدهم از مجموعه موردنظر، «دوازده قدم آلبرت» به قلم جنیفر داسلینگ است که در آن آلبرت توی حیاط آدمها، یکچیز قشنگ و محشر پیدا کرده و آنچیز، یکلنگه کفش کهنه است. اینلنگه کفش جانمیدهد برای باشگاهشدن تا موشها بروند داخلش و بازی کنند. اما نکته اینداستان این است که آلبرت و واندا چهطور لنگهکفش را در اتاق بازی خود جا دهند؟
دوازدهمینکتاب هم «آلبرت سرش شلوغ میشود» است که توسط لورا دریسکول نوشته شده و قصهاش از اینقرار است که آدمها با گربهشان به سفر رفتهاند و موشها تصمیم میگیرند به اتاق بازی آنها بروند. در حین بازی در اتاق آدمها، آلبرت یکی از جااسباببازیها را میاندازد و ریختوپاش بدی در اتاق به راه میافتد. حالا سوال این است که آلبرت چهطور میتواند پیش از برگشتن آدمها به خانه، اسباببازیهایشان را دستهبندی کند و آنها را سر جای خودشان بگذارد؟
کتابهای اینمجموعه با ۳۲ صفحه رنگی مصور، شمارگان ۲ هزار نسخه و قیمت ۲۰ هزار تومان منتشر شدهاند.